Haberler
Marka Festivali’nde Girişimciye Ali Yücelen’den Altın Notlar

Yücelen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Ankara Marka Festivali’nde genç girişimcilerle buluştu, girişimciliği anlattı ve yol gösterici tavsiyelerde bulundu..

ATO tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Ankara Marka Festivali” start verdi. Merakla beklenen festivalin ilk gününde Türkiye Genç İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen, genç girişimcilere altın ipuçları verdi. Ankara’yı marka kent amacına ulaştırmayı hedefleyen Festival, Dünya’da ve Türkiye’de marka olmuş 64 ünlü isimi ağırlamaya başladı. Festivalin açılış gününde konuşmacı olan Ali Yücelen, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasında, girişimciliği anlattı ve genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de her 100 kişiden 32’sinin önümüzdeki üç yıl içinde girişimcilik faaliyetinde bulunma niyetinde olduğunu belirten Yücelen, “Ülkemizde girişimci potansiyel var fakat gerçekleştirmek zor. Sadece kanun ve düzenlemelerle yenilikçi zihniyeti ve girişimciliği meydana getiremeyiz, girişimcilik ekosisteminin oluşturulması şart” diye konuştu.

KENDİNİZİ İFADE EDİN

Türkiye’de girişimcilere destek veren fonların varlığından bahseden Yücelen, TÜGİAD (Türkiye Genç işadamları Derneği) olarak “Girişim Türk” Adı altında kurdukları şirket ile genç fikirleri desteklediklerini anlattı. Genç girişimcilerin en büyük eksiklerinin kendini ifade etme olduğunu söyleyen Yücelen, dinleyicilerine şu tavsiyelerde bulundu: “Bizler ürettiğimizi satmayı bilmiyoruz. Genç girişimcilerin en büyük eksiklerinden biri de fikirlerini ifade edebilmek. Mutlaka kendini ifade etme ve sunum eğitimi almamız gerekiyor. Yatırımcılar açısından da yatırım kararı alırken illa marka yaratmanın üstüne de gitmemek gerekiyor. Fark yaratma imkanı varsa yurtdışında kendini ispatlamış bir markayı satın almak dahi sizi diğerlerinin önüne geçirebiliyor. Ama biz burada da bir muhafazakarlığa sahibiz. Bunun ülke ekonomisinin milliliğini savunmamakla alakası yoktur. Önemli olan ülke adına katma değer sağlayabilmek ve bunu ekonomimizin hizmetine sunabilmektir.”

ÖNCE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ

Yenilikçi Girişimcilik ile düşünce özgürlüğünün birbirinden beslenen kavramlar olduğuna vurgu yapan Ali Yücelen, “Fikir özgürlüğü olmadan girişimcilik ekosistemini meydana getirmeniz mümkün değil” diye konuştu. Yücelen konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ülkemizdeki bir çok gencimizin, girişimcilik anlamında kararlı olduklarını çok yakından görüyorum. Umarım onlara gerekli yardımlar yapılır, önleri açılır ve ülkemizde inşaata dayalı, katma değeri olmayan sofralık ürünler üreten tarıma ve gayrimenkule dayalı ekonomi yerini tamamen girişimciliğe dayalı ekonomiye bırakır. İnşallah önümüzdeki günlerde yapısal sorunlar çözülür, markalarımız tüm dünyaya yayılmaya başlar.”

Bize Ulaşın +90 (312) 439 78 00
Bizden Haberdar Olun