Haberler
Çevrem Temiz, Ülkem Temiz

Toroslar ve Çevreyi Koruma Bilinci" konulu yarışmaya bu yıl yeni bir kategori de eklendi. “Yaratıcılık” adındaki kategoride öğrencilerin seçeceği bir sanat tekniği ile hayallerini ifade etmeleri beklendi. Yeni kategorinin ödülü geri dönüşümün önemini anlatan üç boyutlu bir çalışmaya layık görüldü..

Dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği törende konuşma yapan merhum Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu Ali Yücelen; “Geleneksel olarak devam ettirdiğimiz yarışmanın bu seneki konusuyla çocuklarımıza çevreyi koruma bilincini aşılayarak, gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakmayı amaçladık” diye konuştu. Temiz bir ülke bırakmanın öncelikle çevremizden başladığını ifade eden Yücelen, “Çocuklarımızın resim, şiir, öykü gibi sanat dallarında eser ortaya koyup, kendilerini ifade etmelerini ve yeteneklerini keşfetmelerini istiyoruz. Yarışma vesilesiyle onları teşvik edebildiysek ve ileriki yıllarda memleketimizden sanatçılar yetişmesine katkıda bulunabildiysek bu bizler için en büyük kazanç ve gurur kaynağıdır” dedi. Hayallerindeki temiz geleceği sanat ile ifade eden öğrencilerin ortaya koydukları eserlerden umut dolu bir gelecek gördüğünü belirten Yücelen, gelenekselleşen yarışmanın önümüzdeki yıl Mersin ili genelinde yapılacağının da müjdesini verdi. Anamur Belediyesi Folklor ekibindeki ortaokul öğrencilerinin gösterisiyle başlayan tören, Ankaralı grup Mavi Köprü’nün konseriyle şenlik havasında geçti. Daha sonra Rüştü Kazım Yücelen İlköğretim Okulu müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenleri tarafından yönetilen törende dereceye giren eserler duyurularak eser sahiplerine madalyaları ve kazandıkları ödüller verildi. Tören sırasında, Anamur Folklor ekibindeki çocuklar da unutulmadı. Dereceye giren çocukların ardından Folklor ekibindeki 8 öğrenciye de bisiklet hediye edildi. Ödüllerin yanı sıra dereceye giren çocuklara, Jüri üyesi Yazar Hüseyin Güney’in imzalı kitapları da armağan edildi. Ödül töreninden sonra Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen yarışmaya katılan resimlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Rüştü Kazım Yücelen

1948 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi ve Turgut Özal ile birlikte politikaya sahnesine atılan kadronun içinde yer alarak ANAP'ın kuruluşunda yer aldı. 17-18-19-20 ve 21. dönemlerde İçel milletvekilliği yaptı. Siyasete Anavatan Partisi'nin kuruluş döneminde başladı. Devlet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 55. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevini yürütürken Yılmaz’ın Makedonya gezisi sırasında trafik kazası geçiren Yücelen uzun süre tedavi gördü. Mehmet Ali İrtemçelik’in istifasının ardından insan haklarından sorumlu bakanlık görevine getirildi. İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi, Türkiye’nin 21 merkezinde insan hakları kurultayları düzenledi ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran insan hakları raporunu hazırladı. Fransızca ve İngilizce bilen Yücelen, 3 erkek çocuk babası olarak 2 Şubat 2014 tarihinde vefat etti.

Bize Ulaşın +90 (312) 439 78 00
Bizden Haberdar Olun